—————————————— DE PETITIE ———————————————

Kadoelen, 12 februari 2019

 

Aan de Westhavenweg, kruising Gyroscoopweg, bivakkeren naar schatting 100 stadsnomaden. Er staan inmiddels 56 caravans, woonwagens en hutten. De stadsnomaden willen hier blijven maar de gemeente wil hen verplaatsen van dit bedrijven- terrein naar het hart van onze woonwijk: Tennispark Kadoelen.

Dit gaat lijnrecht in tegen het eigen beleid van de gemeente. Het beleid is al jaren: verhinder de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk door stadsnomaden aan de rafelranden van de stad een plek te geven. De overlast concentreert zich volgens het Draaiboek Stadsnomaden van de gemeente rondom drugs, alcohol, geluid & milieu.

Dit zou voor het eerst zijn dat deze groep middenin een woonwijk geplaatst wordt. Deze gedwongen verhuizing wil niemand; de stadsnomaden niet, het tennispark niet, tuinpark De Bongerd niet, vele bedrijven en vele bewoners van Kadoelen en Noord niet.

De gemeente wil tennisvelden verwijderen en het terrein voorzien van een dixie en een tappunt, om het geschikt te maken voor een kampement met een duur van maar liefst 2 jaar. De verhuizing staat al gepland voor 1 maart aanstaande.

Teken nu deze petitie.